Б Д П


19 ноември 2023 г.- Световен ден за възпоменание на жертвите на пътя
Учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ се включиха в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който се провежда всяка трета седмица на месец ноември.
Комисията по безопасност на движението представи пред учениците презентация „На пътя животът е с предимство“ и всички колективно решиха тест за пътна безопасност "Без грешки на пътя".
Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване н необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата.
Нека не забравяме, че безопасността на пътя е отговорност на всички!

Послание на есенния лист
Учениците от ОУ с. Морава проведоха инициативата "Посланието на есенния лист". която е заложена в План-програмата по БДП за тази учебна година.
Фокусът на инициативна е насочен към вниманието на водачите на МПС и на всички участници в движението върху необходимостта от засилване на бдителността в есенно-зимните условия. Есенния лист е символично послание за безопасно движение през предстоящия зимен сезон.
Децата изработиха есенни листа с послания - "Пази децата", "Не шофирай пил", "Карай със съобразена скорост" ,"Спазвай пътните знаци" и други, които подариха на водачите на автомобили в пазарния ден в центъра на селото.
Те призовават шофьорите да бъдат по-толерантни на пътя, по-внимателни и да пазят децата на пътя.